Circulaire Inkoop Events 2024

Laatst geupdate:
Index

  Komend jaar verwachten we weer veel inspirerende en leerzame evenementen binnen de markt. Evenementen waar kennis en inzichten over circulair inkopen en de transitie naar een circulaire economie centraal staan. Experts en belanghebbenden komen hier samen om dit te delen en elkaar te leren kennen. Hieronder een greep uit de evenementen van komend jaar.

  Evenementen Versnellingsnetwerk Circulair Inkoop

  Houd hiervoor onze evenementenpagina in de gaten.

  CROW Verkenningsmiddag Milieukostenindicator (MKI) in RAW (1 februari 2024)

  De MKI heeft (nog) geen plek in de RAW-systematiek. Het doel van deze verkenningsmiddag is dan ook om met elkaar te kijken hoe de Milieukostenindicator wel een plek kan krijgen in de RAW-systematiek.

  Locatie: CROW in Ede. 

  Organisatie: CROW

  Meer weten? Klik hier.

  Circulaire inzichten met Train de Trainers (8 en 22 februari 2024)

  Deelnemers gaan bij dit event op ontdekkingsreis door de vele kansen die een meer circulair gebouwde omgeving biedt en krijgen training in essentiële circulaire vaardigheden.

  Locatie: 8 februari bij ROVC in Ede, 22 februari bij BDA dak- en geveltraining in Gorinchem 

  Organisatie: BUS-GoCircular

  Meer weten? Klik hier.

  Cirkelstad Zuid-Holland: Hoe aan de slag met een lage MPG? (15 februari 2024)

  De verdieping op één van de indicatoren van HNN, namelijk de MilieuPrestatie Gebouw (MPG) wordt opgezocht. De MPG gaat namelijk omlaag. Deze sessie helpt je hier praktisch invulling aan te geven.

  Locatie: The Green Village, Delft

  Organisatie: Cirkelstad

  Meer weten? Klik hier.

  Textielcongres (29 februari 2024)

  Jaarlijks wordt er veel textiel afgedankt, wat leidt tot aanzienlijke afvalstromen. Gemeenten spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de verwerking en kunnen hun inwoners aanmoedigen om duurzamer met kleding om te gaan, een onderwerp dat centraal staat op het Textielcongres.

  Locatie: Jaarbeurs Utrecht 

  Organisatie: Rijkswaterstaat en NVRD

  Meer weten? Klik hier.

  Week van de Circulaire Economie (11 t/m 16 maart 2024)

  De Week van de Circulaire Economie is het grootste landelijke inspiratie- en netwerkevenement voor en door (beginnende) circulaire ondernemers. Een week vol presentaties, rondleidingen, excursies en workshops door het hele land en natuurlijk de uitreiking van de Circular Awards.

  Meer weten? Klik hier.

  Procura+  (13 en 14 maart 2024)

  Dit internationale event bestaat al meer dan 25 jaar. Op deze conferentie komen duurzaam, circulair en innovatief inkoopbeleid en de praktijk samen.

  Locatie: Lissabon 

  Organisatie: ICLEI Europa en Lissabon

  Meer weten? Klik hier.

  Nationale Conferentie Circulaire Economie: Van goed begin naar booming business (14 maart 2024)

  In een circulaire economie gaan we zuinig en slim om met grondstoffen en producten. Dat leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen, minder milieuvervuiling en meer biodiversiteit. Met een circulaire economie wordt Nederland bovendien minder afhankelijk van andere landen voor grondstoffen en dat biedt kansen. Die kansen en ook de uitdagingen staan centraal tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024.

  Locatie: Nijmegen

  Organisatie: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  Meer weten? Klik hier.

  Gemeentelijk Grondstoffencongres (21 maart 2024)

  Op dit congres ontmoeten onder andere beleidsadviseurs, wethouders, communicatieadviseurs en leveranciers elkaar om de laatste ontwikkelingen in het afval- en grondstoffenbeheer te bespreken. Experts praten je bij en collega’s uit de branche delen hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

  Locatie: Nijkerk 

  Organisatie: NVRD en VNG

  Meer weten? Klik hier.

  Natural Fibertastic

  Tijdens Natural Fibertastic 2024 wordt je meegenomen door de gehele keten van bio-grondstoffen tot applicaties in de bouw-, infra- en verpakkingen sector. En van technische innovaties tot sociale innovaties.

  Organisatie: Natuurvezel Applicatie Centrum

  Meer weten? Klik hier.

  Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.

  We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw aanmelding te verwerken en contact met je op te nemen.