Circulaire Inkoop Events 2024

Laatst geupdate:
Index

  Komend jaar verwachten we weer veel inspirerende en leerzame evenementen binnen de markt. Evenementen waar kennis en inzichten over circulair inkopen en de transitie naar een circulaire economie centraal staan. Experts en belanghebbenden komen hier samen om dit te delen en elkaar te leren kennen. Hieronder een greep uit de evenementen van komend jaar.

  Evenementen Versnellingsnetwerk Circulair Inkoop

  Houd hiervoor onze evenementenpagina in de gaten.

  Dag van de Circulariteit (10 oktober 2024)

  Tijdens deze dag brengen we je op de hoogte van de belangrijke thema’s en ontmoet ketenpartners.

  Locatie: Veenendaal

  Organisatie: BouwCirculair

  Meer weten? Klik hier.

  Natural Fibertastic

  Tijdens Natural Fibertastic 2024 wordt je meegenomen door de gehele keten van bio-grondstoffen tot applicaties in de bouw-, infra- en verpakkingen sector. En van technische innovaties tot sociale innovaties.

  Organisatie: Natuurvezel Applicatie Centrum

  Meer weten? Klik hier.

  Circular Textile Days (18 & 19 september 2024)

  De Circular Textile Days is een zakelijk evenement dat een kans biedt om nieuwe partners in de duurzame textielindustrie te ontmoeten en om innovatieve circulaire textieloplossingen te ontdekken en te bespreken.

  Locatie: Den Bosch

  Organisatie: Circular Textile Days

  Meer weten? Klik hier.

  Circulaire Openbare Ruimte Congres (19 & 20 juni 2024)

  Het congres is opgedeeld in twee dagen, die afzonderlijk te bezoeken zijn. Op 19 juni wordt er gefietst en gewandeld langs enkele circulaire hotspots in het Singelpark in het centrum van Leiden. De ontwerpers zullen de verschillende projecten toelichten en vragen beantwoorden.

  Op 20 juni staat het hoofdcongres op het programma. Er is een festivalachtige opzet waar kennis wordt gedeeld, met de praktijk voorop.

  Locatie: Leiden

  Organisatie: Acquire

  Meer weten? Klik hier.

  Opschalen in de circulaire economie (18 juni 2024)

  De transitie naar circulair vraagt om een aanpak zowel binnen als over de gemeentelijke grenzen. Daarom zijn gemeenten, provincies en de Rijksoverheid hier welkom. In interactieve deelsessies worden best practices uit het land behandeld en samen wordt gebrainstormd over hoe deze voorbeelden binnen jou gemeente of provincie kunnen worden geïmplementeerd. Er is tijdens deze dag ruimte voor allerlei vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van afvalbeheer, inkopen en aanbesteden en voedselsystemen.

  Locatie: VNG, Den Haag

  Organisatie: VNG

  Meer weten? Klik hieronder

  Geweest

  Marktdag Beter Aanbesteden (18 april 2024, geweest)

  Met de Marktdag Toekomstbestendig worden opdrachtgevers en opdrachtnemers (vraag en aanbod) in de regio Zwolle bij elkaar gebracht om marktkansen in de circulaire economie te ontwikkelen en te bespreken. Hoe kunnen ondernemers inspelen op de inkoop van de aanbestedende diensten en daarmee bijdragen aan een circulaire economie?

  Locatie: Zwolle

  Organisatie: MKB Nederland Regio Zwolle, Regio Zwolle, Kennispoort Regio Zwolle, VNO NCW Regio Zwolle, Provincie Overijssel en Beter Aanbesteden

  Meer weten? Klik hier.

  Gemeentelijk Grondstoffencongres (21 maart 2024, geweest)

  Op dit congres ontmoeten onder andere beleidsadviseurs, wethouders, communicatieadviseurs en leveranciers elkaar om de laatste ontwikkelingen in het afval- en grondstoffenbeheer te bespreken. Experts praten je bij en collega’s uit de branche delen hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

  Locatie: Nijkerk 

  Organisatie: NVRD en VNG

  Meer weten? Klik hier.

  Week van de Circulaire Economie (11 t/m 16 maart 2024, geweest)

  De Week van de Circulaire Economie is het grootste landelijke inspiratie- en netwerkevenement voor en door (beginnende) circulaire ondernemers. Een week vol presentaties, rondleidingen, excursies en workshops door het hele land en natuurlijk de uitreiking van de Circular Awards.

  Meer weten? Klik hier.

  Nationale Conferentie Circulaire Economie: Van goed begin naar booming business (14 maart 2024, geweest)

  In een circulaire economie gaan we zuinig en slim om met grondstoffen en producten. Dat leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen, minder milieuvervuiling en meer biodiversiteit. Met een circulaire economie wordt Nederland bovendien minder afhankelijk van andere landen voor grondstoffen en dat biedt kansen. Die kansen en ook de uitdagingen staan centraal tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024.

  Tip voor tafelsessie G in de 2e ronde. De kracht van circulair inkopen en contractmanagement. Lees hier meer over de tafelsessies.

  Locatie: Nijmegen

  Organisatie: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  Meer weten? Klik hier.

  Procura+  (13 en 14 maart 2024, geweest)

  Dit internationale event bestaat al meer dan 25 jaar. Op deze conferentie komen duurzaam, circulair en innovatief inkoopbeleid en de praktijk samen.

  Locatie: Lissabon 

  Organisatie: ICLEI Europa en Lissabon

  Meer weten? Klik hier.

  Textielcongres (29 februari 2024, geweest)

  Jaarlijks wordt er veel textiel afgedankt, wat leidt tot aanzienlijke afvalstromen. Gemeenten spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de verwerking en kunnen hun inwoners aanmoedigen om duurzamer met kleding om te gaan, een onderwerp dat centraal staat op het Textielcongres.

  Locatie: Jaarbeurs Utrecht 

  Organisatie: Rijkswaterstaat en NVRD

  Meer weten? Klik hier.

  Cirkelstad Zuid-Holland: Hoe aan de slag met een lage MPG? (15 februari 2024, geweest)

  De verdieping op één van de indicatoren van HNN, namelijk de MilieuPrestatie Gebouw (MPG) wordt opgezocht. De MPG gaat namelijk omlaag. Deze sessie helpt je hier praktisch invulling aan te geven.

  Locatie: The Green Village, Delft

  Organisatie: Cirkelstad

  Meer weten? Klik hier.

  Fryske Circulaire Inkoop Academie

  De Fryske Circulaire Inkoop Academie neemt deelnemers mee in de verschillende stappen van circulair inkopen. Tijdens het programma brengen deelnemers een eigen inkooptraject in, waar tijdens de bijeenkomsten aan kan worden gewerkt. Daarnaast biedt het traject de kans om ervaringen en inkooptrajecten te delen en te werken in een community van circulaire inkoopexperts, ontwerpers en projectleiders.

  Organisatie: Circulair Friesland samen met alle Friese overheden

  Meer weten? Klik hier.

  Circulaire inzichten met Train de Trainers (8 en 22 februari 2024, geweest)

  Deelnemers gaan bij dit event op ontdekkingsreis door de vele kansen die een meer circulair gebouwde omgeving biedt en krijgen training in essentiële circulaire vaardigheden.

  Locatie: 8 februari bij ROVC in Ede, 22 februari bij BDA dak- en geveltraining in Gorinchem 

  Organisatie: BUS-GoCircular

  Meer weten? Klik hier.

  CROW Verkenningsmiddag Milieukostenindicator (MKI) in RAW (1 februari 2024, geweest)

  De MKI heeft (nog) geen plek in de RAW-systematiek. Het doel van deze verkenningsmiddag is dan ook om met elkaar te kijken hoe de Milieukostenindicator wel een plek kan krijgen in de RAW-systematiek.

  Locatie: CROW in Ede. 

  Organisatie: CROW

  Meer weten? Klik hier.

  Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.