Contractmanager

Jij bent degene die het contract beheert en in de gaten houdt of de leverancier de circulaire toezeggingen nakomt. Je bent je ervan bewust dat circulair inkopen ook flexibiliteit van de opdrachtgevende kant vraagt. Circulair economie staat nog in de kinderschoenen en er is nog veel praktijkervaring nodig, ook voor marktpartijen.

Stimuleer hen om gedurende de contractfase door te innoveren en accepteer als zaken niet altijd vlekkeloos verlopen. Bevraag je leverancier hoe jij ze kan ondersteunen en wat ze van de opdrachtgever nodig hebben.

Om circulair in te kopen is het van belang dat je interne organisatie voorbereid is op de inrichting van een circulair inkoopproces. Welke rol speel jij als contractmanager hierin? Hieronder verwijzen we je door naar de stappen die voor jou van belang zijn.

Interne organisatie: dit zijn jouw stappen

Klik op de stap om te ontdekken hoe je de interne organisatie verder voorbereidt op een circulair inkoopproces:

Inkoopproces: dit zijn jouw stappen

Klik op de stappen om vanuit jouw rol het inkoopproces verder circulair in te richten:

💡 Tips

  • Zorg ervoor dat je al bij de start van de uitvraag bij het team zit. Jouw input is van groot belang om de juiste scope en het juiste ambitieniveau te bepalen.
  • Heb regelmatig contact met de leverancier. Standaard moet op de agenda staan wat de status is van de toezeggingen.
Heb je een vraag?:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.