Projectleider

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de planning, kosten en resultaten van het inkooptraject. Een van de resultaten moet zijn dat de circulaire ambities zijn behaald. Hou er rekening mee dat je meer tijd dan normaal inplant. En dat die langere doorlooptijd soms ook zorgt voor hogere voorbereidingskosten dan bij reguliere inkoopprojecten. Die langere voorbereiding vraagt ook om extra capaciteit van je teamleden, regel dat dus ook.

Je kunt het beste aansturen op een compleet projectteam. Haak daarom vanaf het begin niet alleen de inkoopadviseur aan, maar ook de contractmanager en beleidsmaker of duurzaamheidscoördinator. En zorg dat je de gebruikers of beheerders óók betrekt bij de afwegingen. Alleen dan heeft circulair inkopen een grote kans van slagen.

Om circulair in te kopen is het van belang dat je interne organisatie voorbereid is op de inrichting van een circulair inkoopproces. Welke rol speel jij als projectleider hierin? Hieronder verwijzen we je door naar de stappen die voor jou van belang zijn.

Interne organisatie: dit zijn jouw stappen

Klik op de stap om te ontdekken hoe je de interne organisatie verder voorbereidt op een circulair inkoopproces:

Inkoopproces: dit zijn jouw stappen

Klik op de stap om vanuit jouw rol het inkoopproces verder circulair in te richten:

💡 Tips

  • Leg circulariteit vast als een ‘kritische succesfactor’ (ook wel ksf) in de uitvraag. Dat vergroot de focus op deze ambitie.
  • Laat de interne opdrachtgever weten dat er een langere voorbereidingstijd nodig is en pas de planning hierop aan. Hou rekening met een voorbereidingstijd die zo’n twee keer langer is dan een reguliere voorbereidingsfase.
Heb je een vraag?:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.

We gebruiken jouw gegevens alleen om jouw aanmelding te verwerken en contact met je op te nemen.