Eindgebruiker

Als eindgebruiker koop je producten en diensten in voor eigen gebruik. Denk aan het aanleggen van een weg voor de gemeente. Of het leveren van kantoormeubilair voor een zakelijk dienstverlener.

Eindgebruikers zitten aan het einde van een (soms lange) toeleveringsketen. Als opdrachtgever kunnen zij aansturen op doelstellingen die voor hen belangrijk zijn, zoals circulariteit. Bijvoorbeeld door andere keuzes te maken in ontwerp en materiaalgebruik. Maar ook door afspraken te maken over retourname en restwaarde.

Bij een circulair inkooptraject zijn vaak meerdere mensen in de organisatie betrokken. Elke rol heeft een eigen doel, en kan op een eigen manier circulariteit stimuleren. Dat hebben we in het uitklapscherm op een rij gezet voor de rollen die vaak betrokken zijn bij zo’n traject. Het zijn rollen die voorkomen bij zowel publieke als private organisaties, en die soms gecombineerd worden binnen één functie.

Klik op een van de onderstaande rollen en ontdek aan welke stap in het inkoopproces jij kunt bijdragen en hoe:

Do you have a question?:

Apply for the newsletter

Sign up for the newsletter and we will keep you informed about news, tips and events about circular procurement in the future.

We only use your data to proccess your application and to contact you.