Eindgebruiker

Als eindgebruiker koop je producten en diensten in voor eigen gebruik. Denk aan het aanleggen van een weg voor de gemeente. Of het leveren van kantoormeubilair voor een zakelijk dienstverlener.

Eindgebruikers zitten aan het einde van een (soms lange) toeleveringsketen. Als opdrachtgever kunnen zij aansturen op doelstellingen die voor hen belangrijk zijn, zoals circulariteit. Bijvoorbeeld door andere keuzes te maken in ontwerp en materiaalgebruik. Maar ook door afspraken te maken over retourname en restwaarde.

Bij een circulair inkooptraject zijn vaak meerdere mensen in de organisatie betrokken. Elke rol heeft een eigen doel, en kan op een eigen manier circulariteit stimuleren. Dat hebben we in het uitklapscherm op een rij gezet voor de rollen die vaak betrokken zijn bij zo’n traject. Het zijn rollen die voorkomen bij zowel publieke als private organisaties, en die soms gecombineerd worden binnen één functie.

Klik op een van de onderstaande rollen en ontdek aan welke stap in het inkoopproces jij kunt bijdragen en hoe:

Heb je een vraag?:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.