Toeleverancier

Ben je toeleverancier van eindgebruikers? Dan moet je zelf eerst producten of materialen inkopen voordat je deze kunt doorleveren aan je opdrachtgevers. Een circulaire uitvraag van een eindgebruiker zal dus doorwerken in de keten. Eerst naar jou als toeleverancier, en vervolgens naar jouw eigen leveranciers.

Timing is vaak een uitdaging: als een eindgebruiker een circulair product uitvraagt, heeft deze meestal niet de tijd om maanden te wachten totdat jij deze vraag hebt doorgezet in jouw toeleveringsketen. Om een circulair antwoord klaar te hebben, zul je als toeleverancier daarom moeten anticiperen. Denk hierbij aan het voorselecteren van een aantal ‘preferred circular suppliers’. Als je die partijen in beeld hebt, kunnen ze ook snel leveren bij een circulaire opdracht.

Bij een circulair leveringstraject zijn vaak meerdere mensen in de organisatie betrokken. Elke rol heeft een eigen doel, en kan op een eigen manier circulariteit stimuleren. Dat hebben we hieronder op een rij gezet voor de rollen die vaak betrokken zijn bij zo’n traject. Het zijn rollen die voorkomen bij zowel publieke als private organisaties, en die soms gecombineerd worden binnen één functie.

Klik op een van de onderstaande rollen en ontdek aan welke stap in het inkoopproces jij kunt bijdragen en hoe:

Heb je een vraag?:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.