Inkoper of adviseur

De inkoper onderhoudt contact met leveranciers, formuleert de uitvraagdocumenten (inclusief eisen en criteria) en coördineert meestal ook het inkoopproces. Als inkoper heb je waardevolle marktkennis. In de snel ontwikkelende markt van circulaire producten is het belangrijk dat je in gesprek blijft met leveranciers. Dan weet je dat je de meest actuele innovaties kunt meenemen.

Om circulair in te kopen is het van belang dat je interne organisatie voorbereid is op de inrichting van een circulair inkoopproces. Welke rol speel jij als inkoper/adviseur hierin? Hieronder verwijzen we je door naar de stappen die voor jou van belang zijn.

Interne organisatie: dit zijn jouw stappen

Klik op de stap om te ontdekken hoe je de interne organisatie verder voorbereidt op een circulair inkoopproces:

Inkoopproces: dit zijn jouw stappen

Klik op een van de stappen om vanuit jouw rol het inkoopproces verder circulair in te richten:

💡 Tips

  • Zorg ervoor dat je bekend bent met de laatste circulaire ontwikkelingen van leveranciers. Doe marktonderzoek om ideeën op te halen. Daarmee kom je ook te weten wat er al kan en wat nog moeilijk is.
  • Zorg dat de eisen en criteria van de opdrachten goed aansluiten bij de circulaire ambitie van jullie organisatie. En dat ze voldoende meetellen in de beoordeling.

Heb je een vraag?:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.