Netwerkmiddag VCI: circulair inkopen en ketensamenwerking (GEWEEST)

Om de transitie naar een circulaire economie te versnellen, is een herziening van de manier waarop we materialen produceren, gebruiken en hergebruiken cruciaal. Hoe kan inkoop hieraan bijdragen? Wat kunnen we leren van de praktijk? Welke uitdagingen liggen er nog? En hoe creëer je de gedragsverandering om circulair inkopen te laten slagen? Dit zijn de onderwerpen van discussie tijdens de netwerkmiddag op woensdag 1 november 2023, georganiseerd door het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen (VCI). Sluit aan en deel je inzichten over dit belangrijke onderwerp.

Mensen op een netwerkevent

Voor wie

Ben jij een adviseur, inkoper, contractmanager of duurzaamheidsmanager bij een publieke of private organisatie? Wees dan van harte welkom. Kom langs en ontmoet gelijkgestemde professionals die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Wij kijken uit naar je komst! 

Het programma

Inloop vanaf 12.45.

Eerste deel van de middag (start 13.00 tot 14.45 uur):

  • Na een korte kennismaking met elkaar gaan we in op het thema van deze middag: gedragsverandering. 
  • Jeroen van Alphen, werkzaam bij Rijkswaterstaat, neemt ons mee in de wereld van gedragsverandering.
  • Vervolgens gaan we – in kleinere groepen – in gesprek met elkaar; Waar loop je tegenaan als je mensen mee wil nemen in een verandering? Hoe doe je dat in de praktijk bij circulair inkopen?

Pauze

Tweede deel van de middag (15.00 tot 17.00 uur):

  • Carrousel gedragsverandering praktijkcase 1 en 2; we gaan in kleinere groepen uiteen. Aan de hand van een tweetal praktijkcases gaan we vervolgens met elkaar aan de slag met vragen als: ‘Wat leer je van dit voorbeeld?’ en ‘Wat kun jij hiermee in de praktijk?’. Rijkswaterstaat gaat in op de gedragsverandering die gepaard gaat met de omslag naar volledig vegetarische catering in de bedrijfsrestaurants. Paardekooper licht toe welk rol gedrag heeft gehad bij de overgang naar een andere koffiebekeroplossing.
  • Michel van Kats, werkzaam bij MVO NL, vertelt hoe we ‘Transitietaal’ kunnen inzetten.

Aan het einde van de middag sluiten we gezamenlijk af en om 17.00 uur begint de netwerkborrel.

Waarom is dit interessant voor jou

  • Je loopt aan het einde van de middag de deur uit met een dosis inspiratie en nieuwe kennis die je voor je eigen rol en organisatie kunt inzetten 
  • Je breidt je netwerk uit met experts en professionals uit het inkoop-veld 

Praktisch

Datum: woensdag 1 november 2023
Locatie: LEF centrum van Rijkswaterstaat (gebouw Westraven Rijkswaterstaat,
Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht)
Tijd: 13.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 12.30, afsluiting met een borrel)
Kosten: Het event is kosteloos bij te wonen.

Onderdeel van het Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen, waar PIANOo, Rijkswaterstaat, Nevi en MVO Nederland samenwerken en wat mogelijk gemaakt wordt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Inschrijfformulier

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.