Online training: Circulaire inkoop voor sportaccomodaties (GEWEEST)

Meters maken in de circulaire economie? Door inkoop maak je veel impact op succesfactoren als ketensamenwerking, transparantie en duurzaamheid. Want grondstoffen zijn niet eindig. Beschikbare materialen kunnen we zo efficiënt en hoogwaardig mogelijk terugwinnen en hergebruiken voor een nieuw product. Dát is het uitgangspunt circulaire economie. Eind 2023 is de buyer group ‘Circulaire sportaccomodaties’ afgerond. De opgedane kennis, concrete producten en handvatten delen we tijdens de training op dinsdag 27 februari 2024.

Wat is behandeld?

Kennis en voldoende concrete handvatten/voorbeelden om direct aan de slag te gaan met circulair inkopen,  zoals : adviezen voor het opstellen van een inkoopstrategie voor duurzame sportaccommodaties,  het toepassen van MKI (Milieu Kosten Indicator) , duurzame inkoopcriteria die je direct kunt kopiëren in de leidraden en het  kunnen toepassen van de hulpmiddelen van de buyer group ‘Circulaire Sportaccomodaties’.

Voor wie?

(Inkopers) verbonden aan de (deelnemers van) de Buyergroup die willen beginnen met circulair inkopen.

Trainer

Gerben Hofmeijer van PIANOo

Praktisch

Datum: dinsdag 27 februari

Tijd: 13.00-15.00

Locatie: online (Teams)

Deze training is een initiatief van het Innovatieplatform Duurzame Sportsector en PIANOo. 

Man met koptelefoon achter laptop

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.