Kijk-, lees- & luistertips voor de zomer! 

Laatst geupdate:
Index

  De zomer staat voor de deur en dat betekent tijd voor ontspanning en nieuwe inspiratie. Daarom delen we in dit artikel een selectie van kijk-, lees- en luistertips voor jouw zomer. Of je nu op het strand ligt, in het park zit of onderweg bent, deze items zijn overal te beluisteren, bekijken of lezen. Van de circulaire economie tot duurzame innovaties en inspirerende successen, er is voor ieder wat wils.

  Kijktips

  Masterclass Circulair Inkopen – Inkoopinzichten van insiders 

  Aanbestedingsexperts met jarenlange ervaring delen in deze video hun belangrijkste uitgangspunten en tips. Bekijk de video hier.

  Circulair inkopen van Rivierenland 

  Ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden in Rivierenland maken werk van een circulaire economie. In deze video hoor je alles over circulair inkopen.

  Leestips

  Circulair Inkopen in 8 stappen  

  Deze handleiding helpt inkopers, beleidsadviseurs en projectleiders om zelfstandig een circulair inkooptraject op te starten en uit te voeren. In het boek worden 8 stappen behandeld om tot een geslaagd circulair inkooptraject te komen. Bekijk hier het boek.

  Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things  – Michael Braungart

  Dit inspirerende boek stelt dat industrie niet noodzakelijk schadelijk hoeft te zijn voor het milieu. Het boek geeft nieuwe manieren van denken, veel voorbeelden van productieprocessen en nieuwe vormen van ontwerp.

  Donuteconomie – Kate Raworth

  Economisch handelen tast de natuur zo sterk aan dat onze toekomst gevaar loopt. Kate Raworth tekent in dit boek de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Lees hier meer.

  De verborgen impact – Babette Porcelijn

  De verborgen impact geeft verrassende inzichten en biedt houvast voor mensen die een positieve impact op de planeet willen hebben. Lees hier meer over de auteur.

  Dit is een goede gids – Marieke Eyskoot

  Zou je wat bewuster willen leven, en weten wat je zelf kan doen voor een sterk klimaat en een rechtvaardige wereld? Zou je makkelijk verschil willen maken, en ervoor zorgen dat je keuzes ertoe doen? Dan is dit jouw boek. Lees hier meer.

  Changing the game – Lucas Simons en André Nijhof

  Als individu een systeem veranderen? Dat kan, stellen Lucas Simons en André Nijhof in hun boek ‘Changing the Game’. In dit boek leggen zij uit hoe je er voor kunt zorgen dat er niet altijd één enkele speler is, die er met de hele buit vandoor gaat.

  Luistertips

  Wegwijzers met Jasper Flapper: “Zo verduurzamen wij het inkoopproces bij Rijkswaterstaat.” 

  Hoe kunnen we Nederland mooier en intelligenter maken op het gebied van infrastructuur en openbare ruimtes? En Hoe werkt duurzaam inkopen bij Rijkswaterstaat? Je hoort het in deze aflevering! Luister hier de podcast.

  Positieve Impact Podcast met Geerke Versteeg: MVOI?! 

  Jaarlijks wordt er in Nederland ruim 400 miljard uitgegeven aan inkoop van producten en diensten door o.a. bedrijven. Maar wat is nou precies de impact van duurzaam en maatschappelijk inkopen? En wat wordt er bedoeld met MVOI ? Luister hier de podcast. Liever kijken? Bekijk hier de video.

  Circulair inkopen met Hendrik de Vries (Copper 8) en Erick Wuestman (KplusV) 

  Hendrik de Vries van Copper 8 en Erick Wuestman van KplusV gaan in gesprek met Nico van iCircl over circulair inkopen en aanbesteden. Op een laagdrempelige manier vertellen deze twee experts over hun ervaringen en werkwijzen. Luister hier de podcast.

  Circulaire economie in de MRA: ‘We zijn op weg, maar grote stappen zijn nog nodig’ 

  De samenwerking van overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) draagt bij aan de omschakeling naar een circulaire economie, zo staat in de MRA Agenda 2020-2024. Hoe staat de MRA ervoor? Dat hoor je in deze podcast.

  Circulair ondernemen in de praktijk! Of Circulair ondernemen doe je zo! 

  In deze podcast praat Nico van Hoogdalem, programmamanager van “Blik Vooruit”, met twee inspirerende circulaire ondernemers: Herrejan Veenema, directeur-eigenaar van Waardewenders, en Wouter Beukeboom, melkveehouder. Luister hier de podcast.

  Podcast Beter Aanbesteden – PIANOo 

  Voor het programma Beter Aanbesteden spreekt aanbestedingsexpert Kim Schofaerts met ervaren bestuurders over de impact van inkoop. 4 afleveringen, 4 gasten en 3 casussen, je beluistert ze hier.

  Ondernemen in de nieuwe economie – MVO Nederland 

  Wil je duurzaam en toekomstbestendig ondernemen? En wil je zowel financieel als maatschappelijk impact maken? Maar weet je niet goed hoe je dit doet binnen jouw organisatie? Luister dan hier deze podcast.

  Nieuwe Wereld Nieuwe Leiders

  Om te kunnen leven in een wereld waar mens en natuur in balans zijn, hebben we nieuwe leiders nodig. Leiders die voorop gaan lopen in de transitie naar een nieuwe, duurzame wereld. Harm Edens en Jan Rotmans gaan in deze podcast op onderzoek. Luister hier de podcast. 

  Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.