Buyer group textiel in de zorg

Laatst geupdate:
Index

  Mondkapjes, schorten, lakens; de zorgsector gebruikt veel textiel. De productie daarvan kost nogal wat energie en grondstoffen. En hoewel de sector hard werkt aan duurzame toepassingen, ligt de inkoopfocus nog altijd op scherpe prijzen. Om het aanbod in duurzaam textiel te vergroten en verder te ontwikkelen moet de vraag veranderen. En dat is precies de uitdaging waar deze buyer group aan werkt. 

  In de buyer group textiel in de zorg werken inkopers en leveranciers samen aan het verduurzamen van de productgroepen operatiejassen en chirurgisch afdekmateriaal. In een aantal bijeenkomsten zochten ze antwoord op de vraag wat er nodig is om duurzamere operatiejassen en afdekmateriaal in te kopen. Het doel? Een handleiding creëren die inkopers bij ziekenhuizen begeleidt in het maken van duurzamere keuzes. 

  Marktvisie: circulaire operatiejassen en chirurgisch afdekmateriaal 

  De roep om meer duurzaamheid in de zorgsector is groot. Maar hoe weet je welk product duurzamer is? Dat is de vraag die de buyer group stelde aan onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau CE Delft. 

  Tegelijkertijd heeft de buyer group – bestaande uit ziekenhuizen, een inkoopcoöperatie, leveranciers van reusables textiel en leveranciers van disposable textiel – met elkaar eisen en gunningscriteria geformuleerd die inkopers kunnen gebruiken in hun aanbestedingen en inkooptrajecten.  

  De resultaten van het onderzoek en een overzicht van de eisen en gunningscriteria zijn opgeschreven in de marktvisie en vanaf nu beschikbaar. De buyer group is zich nu aan het oriënteren op mogelijke vervolgstappen. 

  Interesse om aan te sluiten bij deze groep? Neem dan contact op via hallo@ikwilcirculairinkopen.nl.   

  Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief en dan houden we je in de toekomst op de hoogte over nieuws, tips en events rondom circulair inkopen.